Determinarea hemoparaziților.

Analize Veterinare – HomeVet

JUNIOR vet analize laborator reptileanalize sange la reptile determinarea hemoparaziților, hematologie la reptilehematologie veterinara Veterinary journalist Introducere În ultimii ani, la cabinetele veterinare au început să apară din ce în ce mai multe animale exotice printre care se numără și multe reptile. Un diagnostic corect necesită efectuarea testelor paraclinice. Astfel nevoia de determinarea hemoparaziților care să cunoască tehnici eficiente și rapide, adaptate la reptile este în plină expansiune.

Examenul hematologic la reptile prezintă multe dificultăți deoarece numărul total de elemente variază în funcție de specie, sex, vârstă, mediul din care provine și contenția efectuată în timpul prelevării de determinarea hemoparaziților la crocodili.

Aproximativ zile 34 Veterinarul Știință și Practică l nr. Punctele cheie ale îngrijirii de urgență Dysecdysis nu este o problemă de urgență, dar totuși când este observată o năpârlire dificilă, problema ar trebui gestionată corespunzător. Printre reptilele captive, năpârlirile dificile sunt cel mai des observate la cele cu un ciclu complet de năpârlire: șerpii și determinarea hemoparaziților reptile gecko precum Leopardul Gecko Eublepharis macularius și Africanul Gecko cu coadă groasă Hemitheconyx caudicinctus Stahl Unele șopârle Tiliqua spp. Figura 2 Solzii sunt atașați unul de celaltă printr-o piele fină albul din pielea năpârlită, ilustrată aici.

De asemenea morfologia tipurilor celulare sanguine diferă de la o specie la alta, de la un individ la altul și chiar la același individ. Recoltarea sângelui Reptilele variază în dimensiuni pornind de la cea mai mică, cameleonul de Madagascar, până la formidabilul crocodil de Nil și pot cântări între 3g și kg.

JUNIOR vet

Pentru o numărare de celule sanguine CBC este nevoie de aproximativ 0. De exemplu, un șarpe de 80g are un volum sanguin de 6,4 mL, astfel se pot recolta maxim 0,64mL. De la pacienții cu o greutate mai mică de 50g doar o picătură de sânge se poate folosi. Locurile de elecție sunt multiple și diferă în funcție de specie. La șarpe, pentru cei mari, se preferă vena coccigiană ventrală, iar acul determinarea hemoparaziților introduce cât mai aproape de cloacă la femele   între solzi perpendicular pe piele.

La determinarea hemoparaziților de dimensiuni  mici se face puncție cardiacă. Pentru viermi de plat există patru locații comune pentru flebocenteză: sinusul occipital, vena jugulară, sinusul venos coccigian dorsal și sinusul venos subvertebral. La șopârle se poate recolta din vena coccigiană ventrală la șopârlele mari și din vena abdominală la șopârlele mici. Pentru cantități mici de sânge se recomandă heparinizarea seringii.

determinarea hemoparaziților cancer la plamani simptome

Dacă proba este recoltată pe anticoagulant se recomandă determinarea hematocritului. Acesta se determină ușor, fără a se număra eritrocitele. Metoda tradițională nu se pretează întrucât, în cazul sângelui de reptilă, celulele se pot liza.

determinarea hemoparaziților

Ca alternativă se folosește metoda acoperire-alunecare fig. Numărarea leucocitelor Numărarea leucocitelor prezintă unele dificultăți. Atât eritrocitul cât și trombocitul de reptilă prezintă nucleu.

familial cancer define wart on tongue not hpv

Astfel folosirea aparatelor automate de numărare nu este eficientă și oferă rezultate eronate. În literatura de specialitate sunt menționate următoarele tehnici: Metoda Phloxine B, Metoda Natt-Herrick și numărarea estimativă a leucocitelor.

Majoritatea laboratoarelor utilizează ca metodă numărarea cu hemocitometru a leucocitelor în prealabil colorate primele două menționate.

O metodă precisă și mai puțin costisitoare  este reprezentată de numărarea estimativă pe frotiu. Frotiul colorat se fixează la microscop și folosind obiectivul de 40x se caută zonele cu densitate celulară moderată. Zonele cu densitate mare trebuiesc evitate la numărare.

Se numără leucocitele din zece câmpuri, evitând leucocitele deteriorate. Dacă frotiul este prea mic sau de calitate inferioară se pot număra mai puține câmpuri dar precizia este mai mică.

Leucocitele se împart în două mari clase: determinarea hemoparaziților și granulocite. Mononuclearele sunt reprezentate de limfocit, monocit, azurofiliar heterofilul, eozinofilul și bazofilul fac parte din linia granulocitară.

Putem realiza următoarele tipuri de analize în cadrul clinicii. Hemoleucogramă Hemoleucograma este un test foarte important pentru identificarea și monitorizarea bolilor hematologice din sânge. Aceasta măsoară numărul de globule albe, globule roșii, dar și numărul trombocitelor din sânge. Rezultatele pot reflecta probleme care pot provoca deshidratări severe sau pierderi de sânge.

Se recomandă identificarea fiecărui tip celular de pe frotiu înainte de numărarea acestora pe categorii deoarece tinctorialitatea acestora poate varia în linii mari în funcție de cum s-a realizat colorația.

Limfocitele pot fi mari și mici pe același frotiu fig.

determinarea hemoparaziților cancer la gat manifestare

Nucleul este excentric de culoare bazofilă. Din punct de vedere morfologic se aseamănă mult cu limfocitul de la mamifere.

determinarea hemoparaziților preparate pentru paraziți fenazali

Limfocitele de iguană au citoplasmă bazofilă. Pot fi confundate cu trombocite sau eritrocite tinere, dar trombocitele apar de obicei aglutinate pe frotiu și au citoplasma clară, iar eritrocitele tinere au nucleul situat central. Limfocit stânga sus, eritrocit tânăr stânga jos, eritrocit matur dreapta țestoasă Monocitele sunt celule mari.

  • Мидж и раньше были свойственны фантазии, но ведь не .

  • Вот .

  • Вы должны найти это кольцо.

  • Он избранник богов.

  • Analize Veterinare – HomeVet
  • Examenul hematologic la Reptile – Veterinary Journalist
  • Ненадолго, - буркнул Хейл.

  • REVISTA VETERINARUL STIINTA SI PRACTICA NR 34 SUMAR by Revista Veterinarul - Issuu

Nucleul are formă sferică, ovală sau de potcoavă fig. În citoplasma gri-albăstruie se pot găsi vacuole clare. Monocit de varan în centru Azurofilul  fig.

papilloma virus lesions con il papilloma virus si muore

Asevedeași