Schistosomiasis hematuria

Anticorpi anti — Schistosoma schistosomiasis hematuria Bilharzioza Taburi verticale Descriere Schistosomiaza sau Bilharzioza este o infecție parazitară, ce afectează omul, cauzată de infestația cu trematode sanguine din genul Schistosoma, dobândită în momentul contactului schistosomiasis hematuria apa infestată cu larvele schistosomiasis hematuria eliberate de melci de apă dulce.
Schistosoma este singura trematodă, a cărei cale de pătrundere este transcutanată.
Schistosomiaza este a treia boală tropicală ca incidență, după malarie și helmintiază intestinală, fiind o cauză importantă de mortalitate și morbiditate în Africa, America de Sud, Caraibe, Orientul Mijlociu și Asia. Există două forme majore de schistosomiază: intestinală și uro-genitală.
Viermii adulți trăiesc în vasele de sînge din jurul intestinului sau vezicii urinare, în funcție de tip, unde depun ouă. Simptome: Acute: dermatită, febră, frisoane, stare generală alterată, greață, vărsături, diaree, dureri abdominale Cronice diferite în funcție de specie : scaune sangvinolente, hematuria, disurie Testul detectează anticorpii anti-Schistosoma sau anticorpii anti ouă în serul pacienților infestați.
Anticorpii pot persista mulți ani, chiar după un tratament care a avut succes. Interpretari Testul nu poate diferenția infecția acută de cea cronică.
Un rezultat negativ poate exclude infecția, dar trebuie avut în considerare că un număr mic de pacienți nu dezvoltă anticorpi anti-Schistosoma în timpul infecției acute. Indicatii Persoane care călătoresc în zone endemice și nu se știu imunizate Pacienți cu simptome specifice, după un istoric în care au fost expuși la o posibilă infecție.