Câți viermi. Traducere "viermi intestinali, oxiuri" în germană

Site-ul de stiri Nr.1

Viermi plați Platyhelminthes [ modificare modificare sursă ] Tenia este un vierme plat parazit, care se dezvoltă în corpul a două gazde: omul, gazda principală în intestinul căruia trăiește și produce ouă, și porcul câți viermi vitele cornute mari, gazde intermediare în care se dezvoltă larvele.

Cum știu dacă copilul are viermișori

Corpul ei are o lungime de metri, fiind segmentat și având culoarea albă. La capătul câți viermi se găsește o umflătură numita scolex pe care se află 4 ventuze și o coroană dubla de cârlige cu care se prinde de peretii intestinului.

Între scolex și corp se află gâtul. În ultimele segmente se formeaza în jur de De aici ele împreună cu iarba sau apa pătrund în stomacul animalelor, unde se dezvoltă în larve.

Din stomac larvele trec în sînge care le transportă în mușchi unde se transformă în cistireci - vezicule de mărimea bobului de mazăre care conțin capul și un gât scurt al teniei Omul se poate infecta cu tenie dacă consumă carne, care n-a fost suficient prelucrată termic fiartă sau prăjităcu cisticerci viabili.

Dacă cisticercii ajung în intestinul omului din câți viermi se dezvoltă viermele matur. Tenia, în urma metabolismului propriu, excretă în organismul gazdei substanțe toxice, care dereglează funcțiile intestinului și provoacă intoxicarea gazdei.

Viermele-de-galbează are aspectul unei câți viermi de dovleac, atingând o lungime centimetri și având culoare alb-gălbuie.

Aceşti paraziţi te mănâncă de viu şi produc cancer

El parazitează ficatul oilor, provocând boala numita galbează. Datorită vieții de parazit la el nu sunt prezente aparatul circulator și cel respirator, având în schimb câți viermi câți viermi gastro-vascular, care ține locul aparatelui digestiv și circulator.

Mai posedă un orificiu buco-anal și cordoane ramificate. Sistemul nervos este reprezentat de niște aglomerari de ganglioni, fiind de tip ganglionar. Reproducerea este sexuată, la fel ca cea a teniei. Viermi cilindrici Nematoda [ modificare modificare sursă ] Ascaridanumită popular limbric, este un vierme cilindric parazit de culoarea alb-galbuie și are o lungime de circa centimetri.

Orificiul bucal se află la capătul anterior, iar cel anal se afla la capătul posterior. Femela depune circa Ele sunt eliminate cu excrementele gazdei. Ouale ajungâng in corpul omului sanătos și se transforma în larve, provocând ascaridioza.

Viermi inelați Annelida [ modificare modificare sursă ] Majoritatea viermilor inelați au corpul cilindric, segmentat în inele numite metamere. Numărul segmentelor în funcție de specie ajunge până picături de helmint Pe fiecare metamer se află niște perișori mici și elastici, numiți chețicare servesc la fixarea corpului de substrat. Câți viermi viermilor inelați este cilindric, slab sau turtit dorso-ventral, cu lungimea între 0,2 mm și 3 m.

Culoarea corpului variază de la câți viermi sau brun întunecat pînă la verde sau roșu.

Traducere "viermi intestinali, oxiuri" în germană

Organele interne ale viermilor inelați se află în cavitatea corpului propriu-zisă, care este împărțită în camere prin pereți transversali septe. Fiecare cameră internă corespunde unui metamer. Viermii inelați pot fi semiparaziți lipitorile sau neparaziți râma.

Râma are corpul acoperit cu o piele subtire, umeda, si bogat vascularizata, masurand centimetri lungime. Orificiul bucal se afla la capatul anterior, iar cel anal se afla la câți viermi posterior.

Account Options

Corpul este format din inele, de aici si numele de inelati. Inelelor circulare le corespund pereti despartitori. Ea se poate regenera.

Câți viermi daca cunosti simptomele prezentei viermilor intestinali, iti poti da seama cu usurinta daca pisica ta ii are si poti apela la medic inainte ca sanatatea ei sa aiba de suferit. Potrivit pisicata. Cele mai comune simptome variaza de la diaree cronica la letargie. Simptomele pot fi asemanatoare pentru mai multe tipuri de viermi, insa pot deasemenea sa difere de la o categorie de paraziti intestinali la alta. Viermii rotunzi Toxocara cati Viermii rotunzi Toxocara cati, Toxoscaris leonine  fac parte din categoria parazitilor intestinali cei mai comuni in randul pisicilor.

Ventral,rama are cate 4 perechi de peri scurti si aspri,numiti cheti. Râma se hraneste cu substante organice din sol, eliminandu-le prin orificiul anal.

Viermișori. Află Cum Poţi Scăpa De Paraziții Intestinali | Libertatea

Nu are aparat respirator. Respira prin piele.

hpv causes head and neck cancers cancer colon vih

Vasele de sange sunt reprezentate de vasul dorsal si cel ventral, cate unul pentru fiecare inel, sangele este rosu, dar nu prezinta inima. Sistemul nervos este ganglionar, ventral si scalariform.

Ganglionii dintr-un inel sunt legati cu ganglionii din celelalte inele. Rama este hermafrodita.

Aceşti paraziţi te mănâncă de viu şi produc cancer

Organele de inmultire se afla in treimea anterioara a corpului. Indivizii pot face schimb de organe sexuale. Ouale sunt depuse intr-un cocon.

Din oua ies rame mici. Lipitorile sunt viermi inelați, majoritatea paraziți, care se hrănec cu sângele animalelor superioare, dar există și lipitori libere care se hrănesc cu larve și râme. Majoritatea speciilor trăiesc în lacuri și ape curgătoare.

  • Viermi intestinali, la pisici
  • viermi intestinali, oxiuri - Traducere în germană - exemple în română | Reverso Context
  • Prezentarea medicamentelor antimicrobiene și anti parazitare
  • Vierme parazit - Wikipedia

Lipitorile parazite au câte câți viermi ventuză cu care se fixează de corpul victimei. Cavitatea bucala prezinta o ventuza bucala cu 3 falci chitinoase care au forma literei Y.

ossiuri rimedi naturali aglio srpski jezik padezi kontrolni

O lipitoare poate suge până la 32 grame de sânge, ce nu e coagulează un timp îndelungat, deoarece glandele intestinale ale acestei animale secretă o substanță anticoagulantă, numită hirudină. Ea este utilizată câți viermi medicină în pecial specia Hirudo medicinalis.

giardia poop cancer la amigdale

Alți viermi paraziți[ câți viermi modificare sursă ] Oxiurul trăiește în intestinul gros. Ei sunt mici de vreo milimetri și au culoare alba.

hpv cause of throat cancer human papillomavirus infection types

Noaptea femelele ies in jurul orificiului anal și depun oua determinand mancarime. Având mâinile murdare, ouale pot ajunge in corp și provoca oxiuraza. Trichinele au o lungime de milimetri. De obicei ei se află în mușchii șobolanului și ajung la porc dacă aceștia manâncă șobolani.

În cazul în care carnea de porc nu este controlata și omul o manâncă, larvele ajung în corp și provoaca trichineloza.

Asevedeași