Paraziti scrumbie.

Recomandările specialiştilor pentru a evita intoxicaţiile Miercuri, paraziti scrumbie Ianuarie sursa: PUBLIKA TV Embed: Aproape 70 la sută din peştele care ajunge în piețele din țară conţine paraziţi, care pot provoca alergii şi intoxicaţii.
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor spun că, deşi loturile importate sunt verificate la vamă, este dificil să controleze fiecare produs în parte. Potrivit specialiștilor, în peştele sărat, cum ar fi scrumbia, macroul şi heringul, se dezvoltă cei mai mulți paraziți.
Pentru a evita intoxicaţiile, specialiştii recomandă oamenilor să cumpere scrumbie fără cap şi intestine. Anual, în Moldova sunt importate peste O mare parte din el conţine paraziţi şi larve, care însă mor dacă peştele îngheţat este gătit la o temperatură mai mare de 60 de grade.
Consumul produselor marine crude sau semicrude este periculos pentru sănătate, mai ales în cazul copiilor. În același timp, peştele care creşte în bazinele acvatice din ţara noastră nu este dăunător.
Potrivit specialiștilor, paraziţii se dezvoltă în bronhii sau sub solzi. Vânzătorii din pieţe spun că produsele de pe tarabele lor sunt verificate zilnic: "Peştele acesta e adus din Norvegia şi Paraziti scrumbie.
Este laboratorul, noi în fiecare dimineaţă suntem verificaţi, avem controale, peştele e calitativ. Mă uit peştele să fie frumos.
O altă soluţie este şi tratamentul termic la peste 60 de grade.