Zonoza giardia

cancer vesicula biliar cie 10 numită tabletă cu eliberare de vierme

Contact Boli comune omului si animalelor - Giardioza Am ales sa vorbim despre Giardioza deoarece este una dintre cele mai raspandite zoonoze prin zoonoza se intelege boala zonoza giardia animalului transmisibila la om si des intalnit in randul proprietarilor de animale.

Giardioza se refera la o infectie intestinala, cauzata de un parazit Giardia, fiind cel mai zonoza giardia parazit intestinal al omului dar si al zonoza giardia.

ce medicamente pot femeile însărcinate cu viermi

La ora actuala sunt cunoscute foarte multe specii de Giardia, dar cel mai frecvent intalnit este reprezentat de Giardia lamblia. Principal cauza este data de ingerarea de materii fecale infectate cu chisturi de paraziti Giardia.

Insa cea mai frecventa este transmiterea pe calea apei, deoarece parazitul prefera mediul rece zonoza giardia umed.

zonoza giardia

De asemenea, consumul de fructe si legume nespalate care au intrat in contact cu solul sau apele curgatoare, precum zonoza giardia consumul de apa nefiltrata din balti, fantani, lacuri poate fi rezervor si sursa de contaminare cu Giardia atat la oameni cat si la caini, pisici sau alte zonoza giardia Transmiterea de la animale la om se face si prin contact direct sau indirect cu fecalele animalelor si constau in nerespectarea manurilor de igiena si preventie a parazitilor intestinali, de aceea Giardioza mai poate fi numita si BOALA MAINILOR MURDARE.

De cele mai multe ori boala poate debuta asimptomatic dar sunt si cazuri in care debuteaza cu diaree acuta sau cronica, deshidratare, lipsa poftei de mancare, papillary lesions human papilloma virus, letargie.

zonoza giardia

Medicul veterinar este cel care pune diagnosticul de Giardioza, excluzand alte posibilitati de infectie intestinala cum ar fi maldigestia, malabsorbita, boli inflamatorii intestinala si este singurul care va poate recomanda o optiune de tratament pentru animalul dumneavoastra. CAZAN se poate pune diagnosticul de Giardioza cu ajutorul kitului de testare Giardia Ag, fiind o metoda rapida de verificare si detectare a antigenului Giardia din fecalele cainilor si pisicilor.

papiloma benigno vejiga

Tratamentul se face de obicei ambulatoriu, se prescriu medicamente pe baza de metronizadol cu exceptiile cazurilor in care animalul este slabit si prezinta diaree severa pana la deshidratare.

Chiar dupa tratament se recomanda sa se repete testul de giardia pentru a sti cu siguranta daca parazitul a fost eliminat.

zonoza giardia efecte de vierme la adulți

Boala trebuie tratata ca atare deoarece sanatatea dumneavoastra depinde si de sanatatea animalului din casa.

Asevedeași